Co přinese rok 2016? Úspěchy a nové šance všem rozvážným

Co přinese rok 2016? Úspěchy a nové šance všem rozvážným

Podle čínského horoskopu je rok 2016 ve znamení Ohnivé Opice – zvířete sice moudrého, ale také svéhlavého. Dařit se má stěhování, nákupům nemovitostí, vydělávání peněz i podnikatelským nápadům. Každé rozhodnutí je však nutné velmi dobře promyslet.

Opice ochrání všechny opatrné a rozvážné lidi, obzvlášť intelektuály a tvůrce. Ti, kteří budou tvrdě pracovat a zacházet se svými financemi obezřetně, mohou očekávat zlepšení a stabilitu. Rok 2016 je příhodný pro zvýšení zůstatků na běžných i spořicích účtech.

Pořiďte si na začátku roku dům

Nejen rok Opice, ale i současný realitní trh přeje nákupům nemovitostí. Úrokové sazby hypoték jsou stále nízké, avšak v roce 2016 půjdou zřejmě mírně nahoru. Proto byste s pořízením nového bytu, domu či prostoru pro podnikání neměli otálet. Navíc pokud se pro tuto akci rozhodnete počátkem roku 2016, nejspíš se ještě vyhnete placení daně z nabytí nemovitých věcí (4 % z kupní ceny nebo úředně stanovené nabývací hodnoty). Nyní ji totiž platí převážně prodávající, zatímco od dubna 2016 se má tato nepříjemná povinnost přenést výhradně na kupujícího.

Založte sociální podnik

Ani v roce 2016 se bohužel nevyhneme přírodním katastrofám – záplavám, zemětřesením a dalším otřesům. Žijeme v pohnuté době, kdy jsme svědky boření všeho nestabilního. A na každém jednotlivci záleží, jak a s čím vyrazí do nové epochy, která je už za dveřmi. Symbolická Opice při tom ocení jakékoliv podání pomocné ruky potřebným. Zasvěcení uvádí: „Kdo chce tento náročný rok zvládnout, musí dávat víc, než dostává.“

Pouhá dobročinnost už ale dnes nestačí – v kurzu je sociální podnikání. Stále více firem chce totiž investovat do projektů, které peníze nejen spotřebují, ale také vytvoří. Případně je finančně podpoří a očekávají návratnost vložených prostředků i rozumný zisk. Rok 2016 bude příznivý z hlediska nových projektů a podnikatelských nápadů, ale riskantní pro dobrodruhy inklinující k pochybným obchodům. Stále je třeba mít na paměti opatrnost, etiku a dodržování všeho slíbeného. Potom očekávejte pohodu a prosperitu.

Pokud vás zaujala myšlenka sociálního podnikání, řadu informací získáte od organizací EVPA, Byznys pro společnost, Ashoka nebo TESSEA. A budete-li zaměstnávat zdravotně postižené nebo jinak znevýhodněné občany, lze počítat i se státní podporou. Příkladem může být Laskavárna Moravská Třebová, v níž pracují handicapovaní lidé spolu se zdravými.

Ovšem v roce 2016 to nebudou mít snadné ani ti, kteří se běžně cítí zdraví. Mohou se potýkat s migrénami, závratěmi, potížemi se zrakem, přeludy i duševními poruchami. Z tíživé reality se bude množství lidí snažit dostat s pomocí prášků, alkoholu a drog. Doufejme, že převážná většina Čechů zůstane silná, protože právě naše země se ocitá na osudové křižovatce. Její další cestu zvolí občané, kteří si uvědomí svou odpovědnost.
Radujte se z rodinného života

Opici se vůbec nelíbí nezávazné románky a život „na psí knížku“, naopak upřednostňuje legitimní partnerství a fungující rodinné zázemí. Manželství i vztahy, které vzniknou v roce 2016, budou proto dlouhé, pevné, harmonické, obdařené uměním vzájemného naslouchání. Patříte-li mezi nezadané, také se těšte – právě v roce Ohnivé Opice byste mohli potkat svou spřízněnou duši na celý život.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení