Ideální čas pro nákup ojetého automobilu se blíží!

Ideální čas pro nákup ojetého automobilu se blíží!

Finanční krize se v médiích skloňuje ve všech pádech. Všechno zlé je ale pro něco dobré. Díky hrozbě ekonomické recese můžete nyní koupit ojetý vůz i o 25% levněji než před rokem. Stačí jen vědět, jak najít tu nejlepší nabídku.

Toužili jste vždy po silném vozu s mnoha koňmi pod kapotou, ale obávali jste se příliš vysoké ceny? Nyní máte ideální příležitost, finanční krize žene ceny aut rapidně dolů. Současná situace na trhu s ojetými vozy je jako stvořená pro levný nákup spolehlivého automobilu.

Automobil i o čtvrtinu levněji
Chcete-li si pořídit ojetý automobil, nastává pro vás ten správný čas k realizaci plánované koupě. Statistiky hovoří o tom, že od ledna do prosince loňského roku se ceny ojetých vozů snížily až o 25%. Nejvýraznější pokles byl zaznamenán u vozů se silnějšími motory a u sportovních modelů. Důvod je prostý, finanční krize způsobila výraznou změnu poptávky. Mnoho zákazníků totiž v důsledku úspornějšího stylu života začalo upřednostňovat menší automobily vyznačující se nižší spotřebou.

Nový model = nová sleva
Pokud máte vyhlídnutý určitý typ vozu, ale rádi byste jej koupili ještě levněji, zjistěte si, kdy daná automobilka uvede na trh nový model. Jakmile se novinka dostane na silnice, klesne rapidně cena starších typů. Ke slevám dochází i v případě, že automobilka udělá jen změnu faceliftu. Důvodem ke snížení ceny je následná klesající poptávka zákazníků. Změna vizáže vozu či uvedení nového modelu je totiž zárukou toho, že i jen trochu zasvěcení lidé na první pohled poznají, že se nejedná o nový vůz, ale starší pocházející z autobazaru. Mnohým zákazníkům autobazarů jde přitom právě o to, aby získali poslední model za výhodnější cenu.

Únor je k nákupu ideální
Slevy způsobené finanční krizí či uvedením nového modelu rozhodně nejsou těmi jedinými. Zimní období patří obecně mezi nejslabší prodejní měsíce. Prodejci ojetých automobilů se tak s velkou pravděpodobností budou snažit přilákat v únoru klienty na rekordně nízké ceny. Kromě výrazných slev se mezi lákadly objeví i nejrůznější akce spojené s nabídkou výhodného leasingu či s možností výměny vozu do 3 dnů od jeho zakoupení, aniž byste museli udávat důvod. Stranou zřejmě nezůstanou ani rozličné bonusy, jako je nadstandardní vybavení vozu nebo poukazy do autorizovaných servisů.

Akční nabídky předčí vaše představy
Prodejci ojetých automobilů se začali předhánět s originálními nabídkami již v průběhu ledna. Například autobazar Štěpánek Auto nabízí svým zákazníkům, kteří si chtějí zakoupit vůz dražší než 100 000,- Kč, slevu až 15 000,- korun. Ta se vypočítává na základě stonásobku vzdálenosti trvalého bydliště zájemce o ojetý automobil. Další autobazar, Auto ESA, láká zákazníky na to, že za ně vyřídí veškeré administrativní úkony spojené s koupí vozu a jeho přihlášením na dopravním inspektorátu.

Soutěživé zájemce o ojetý automobil jistě zaujme nabídka autobazaru AAA Auto. Ten nabízí svým klientům stírací los, který zákazník obdrží záhy po absolvování zkušební jízdy. Po setření zájemce odhalí slevu od 3000 do 50 000 korun. Pokud se chcete dozvědět, jaká je nejvýhodnější nabídka právě ve vašem okolí, neváhejte se obrátit na svého poradce.

 

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení