Jak najít spolehlivého makléře ? Proč být certifikovaným makléřem pomáhá k lepším službám pro mé klienty ?

Jak najít spolehlivého makléře ? Proč být certifikovaným makléřem pomáhá k lepším službám pro mé klienty ?

Odborná způsobilost realitních makléřů

v rámci Zákona o realitním zprostředkování

Skutečnost, že realitní zprostředkování se stane vázanou živností je známo snad každému, kdo se v branži realit pohybuje.

Toto osvědčení lze získat na základě zkoušky, kterou může makléř absolvovat v Asociaci realitních kanceláří České republiky.  Zkouška odborné způsobilosti pro obor realitní zprostředkovatel je zkouška vykonávaná na základě zákona č. 179/2006 Sb. a zkoušku může pro zájemce pořádat jen subjekt, který splnil požadovaná kritéria a obdržel od Ministerstva pro místní rozvoj akreditaci.

Zkouška musí svým obsahem i formou odpovídat standardu NSK a skládá se ze tří částí: písemného testu, praktické a ústní zkoušky. Úspěšní absolventi pak dostanou osvědčení se stáním znakem České republiky a podpisem předsedy zkušební komise včetně všech dalších potřebných údajů.

Úspěšné absolvování zkoušky odborné způsobilosti umožní makléřům a makléřkám splnit podmínku pro získání živnostenského oprávnění na nově definovanou vázanou živnost realitní zprostředkovatel a také je důležitým dokladem pro každého zákazníka, že se obrací na kvalifikovaného odborníka.

Každému budoucímu klientovi realitní kanceláře doporučuji, aby při výběru realitního makléře bral v úvahu také kritérium odborné způsobilosti doložené příslušným osvědčením.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení