Kupujete ojeté auto? Nenechte se odrbat!

Kupujete ojeté auto? Nenechte se odrbat!

Informace obsažené v tomto článku jsou mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.
 
Víte o tom, co na nás nově zkoušejí v autobazarech? Je dobré před podpisem smlouvy o koupi ojetého vozu být vybaven informacemi, na co si dát pozor. Mám pro Vás připravenou možnost získat roční předplatné časopisu dTest, který je nabitý radami pro spotřebitele. A jednu z nich Vám přináším v dnešním článku.
 
Čeští spotřebitelé zaznamenali úspěch v boji proti poplatkům, které skrytě navyšují ceny zboží či služeb. Řada spotřebitelů si poradenské lince časopisu dTest stěžovala, že při koupi automobilu museli po uzavření smlouvy platit dodatečný poplatek za administrativu a prověřování vozu, na který je předem nikdo neupozornil. Poplatky měly zahrnovat například přípravu vozu k prodeji či jeho uklizení, což je náklad, který běžně nese každý prodejce.
 
Oba velké autobazary, které sdružení dTest vyzvalo ke změně přístupu, vyhověly a buď změnily obchodní podmínky, nebo upravily informace na svých webech. Zákazník si teď bude moci opravdu vybrat, zda doplňkovou službu chce, nebo ne. Zaplatí tak pouze v případě, pokud si opravu objedná. dTest se nyní zaměří na samotnou praxi v autobazarech, tedy zda zákazník nabídku volby skutečně dostane.
 
I nadále platí spotřebitelé řadu jiných nesmyslných poplatků, nově například extrémní částky za uzavření úvěrových smluv. Některé úvěrové společnosti požadují po klientech při sjednání půjčky ve výši sto dvacet tisíc korun poplatek vyšší než čtyřicet tisíc korun. Pomocí těchto poplatků se tak zřejmě snaží obcházet zákony, speciálně ustanovení o maximální výši poplatku za předčasné splacení úvěru, protože částka, kterou spotřebitel zaplatí za sjednání smlouvy, se mu nikdy nevrátí.
 
Spotřebitelé, kteří mají podobnou zkušenost, se mohou obrátit na poradenskou linku časopisu dTest na čísle 299 149 009 a smlouvy tam poslat k posouzení. Tomu, kdo časopisu dTest pošle smlouvu nebo informace předané úvěrovou společností s nejvyšším požadovaným poplatkem, věnuje redakce předplatné časopisu dTest na rok zdarma.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení