Nebojte se investic

Nebojte se investic

Mnoho lidí reaguje při setkání s pojmem investice úprkem. Většinou to bývá proto, že se jim investování jeví jako něco pro ně nedosažitelné nebo nepřípustné a považují jej za nástroj používaný pouze movitějšími lidmi. Rozumíte-li pojmu investice podobně, je tento článek určený právě Vám.

Pojďme pro naše potřeby říkat investici „takové jiné spoření“. Je to pro Vás už schůdnější? A co byste říkali tomu, kdybyste si tímto způsobem nejen naspořili, ale i vydělali? Pojďme si nyní povědět, co to vlastně investování je. V širším smyslu to je část prostředků, která je vložena do kapitálu za účelem jejich zhodnocení. Pro naše potřeby však zvolíme o něco užší pohled. Musíme také brát v potaz naše znalostní limity. Profesionální investoři vědí, v jakém okamžiku nakoupit nebo prodat tu či onu akcii nebo komoditu. Pokud toto nevíme a chceme své peníze přesto zainvestovat, máme dvě volby. Buď to budeme velmi riskovat a nakoupíme, co nás napadne, nebo využijeme investičních podílových fondů. Podílový fond je zpravidla balíček menších investic soustředěných do různorodých oblastí na finančním trhu. Podílových fondů je k mání spoustu, který však pro nás bude ten pravý? S tím Vám mohu poradit, pokud využijete kontaktů na těchto stránkách. Více si o investičních podílových fondech můžete přečíst v článku Jak investovat do podílových fondů.

Investicemi lze nastřádat několikanásobně více než třeba penzijním připojištěním a správně nastavená investice bude určitě výkonnější než kapitálové životní pojištění. Určitě se tedy vyplatí udělat inventuru v rodinných rozpočtech. Chcete-li se do investování pustit sami, doporučuji Vám si přečíst článek Sedm zásad začínajícího investora.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení