Nenaleťte falešným bonusům

Nenaleťte falešným bonusům

Prodejci se vždy snaží zaujmout Vaši pozornost. Zatímco u pomerančů Vás přilákají díky jejich zlevnění o několik desítek procent, u automobilů je postup jiný. Místo slova sleva se častěji setkáte s výrazy, jako je akční nabídka nebo bonus. Ne všechna lákadla jsou ale tak výhodná, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Společně se začátkem roku začínají i nové obchodní kampaně, které mají nalákat zákazníky k prodejcům nových i ojetých automobilů. Ačkoliv většina zájemců o vozidlo by dala přednost snížení jeho ceny, mnohdy se setká jen s bonusy, které obdrží při zakoupení. Vozy se tak pyšní nadstandardní výbavou, jejíž luxusnost může být jen pozlátkem.

Chcete kino na kolech?
Jakmile se zahledíte do papíru s výčtem všech bonusů, které společně s nákupem vozu získáte, může se Vám zatočit hlava. Seznam extra vybavení a výhod bývá účelně co nejdelší, abyste se pouze zahleděli, usoudili, že nabídka je vskutku výhodná, a hlouběji se nad věcmi nezamýšleli. Pokud ale nahlédnete pod pokličku, můžete být překvapeni.

Mezi naprosto nepraktické výhody se řadí výčet barevně sladěných součástí automobilu. Zrcátka a kliky v jednotné metalíze vozu sice mohou být na první pohled krásné, ale do seznamu bonusů nepatří. Vzhled vozu je přeci jen otázkou vkusu, a tak se Vám může snadno stát, že v prospektech jsou vychvalovány estetické kvality vozu, které Vašim představám vůbec neodpovídají.
Ke sporným bodům se řadí i hit posledních měsíců, DVD přehrávač na cesty. Jakmile se dozvíte, že jej obdržíte jako dárek, můžete sice zajásat, ale mnohem lepší je zachovat si čistou hlavu. Přehrávání filmů za jízdy kvalitě vozu rozhodně nepřidá a navíc si přehrávač můžete v případě potřeby dokoupit sami za pár tisíc.

Nenechte se urážet
Ačkoliv hi-tech bonusy mají spíše odlákat zákazníkovu pozornost, nedá se jim upřít, že vskutku dostáváme něco navíc. O mnoha jiných věcech se toto ale říci nedá. Prodejci totiž mnohdy zabalí do bonusového pozlátka i vybavení, které je v dnešní době samozřejmou výbavou vozidla. Typickým příkladem je posilovač řízení, výškově nastavitelné opěrky hlavy nebo samonavíjecí bezpečnostní pásy. Běžnou součástí automobilů jsou tyto věci již celá desetiletí, a proto je jejich vyzdvihování spíše urážkou zákazníka.

Bonusy, které využijete
Mezi bonusy se ale najde i celá řada těch, které skutečně jako nový majitel vozu využijete. U některých autobazarů se můžete setkat s nabídkou výměny vozu do 3 dnů od jeho zakoupení, aniž byste museli udávat důvod. Díky této výhodě se tak vyhnete nebezpečí, že byste skryté vady či nevyhovující vlastnosti vozu neodhalili během krátké zkušební jízdy.
K nákupu některých ojetých automobilů můžete obdržet i slevový poukaz v řádu desítek procent, který budete moci využít při návštěvě autorizovaného autoservisu. Výhodná je i nabídka výměny oleje za zvýhodněnou cenu.

Při výběru vozidla se proto nenechejte zlákat na první pohled lákavým výčtem bonusů. Raději si ponechejte několik minut na rozmyšlení a řádně zvažte, zdali nabízené výhody vskutku využijete. Vyhnete se tak zbytečnému přeplacení skutečné ceny automobilu výměnou za na první pohled líbivé vybavení, které v praxi ani nevyužijete.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení