Přichází správný čas pro koupi nemovitosti?

Přichází správný čas pro koupi nemovitosti?

V minulých týdnech oznámili realitní experti očekávaný vývoj na trhu s nemovitostmi. Finanční krize, která vypukla před dvěma lety, způsobila propad cen nemovitostí v průměru o 15%. Je tedy nyní správný čas na koupi bytu či rodinného domu? Budou ceny nemovitostí i nadále klesat nebo můžeme očekávat jejich růst? Nejen o tom se dočtete v dnešním článku.

Ceny nejzajímavějších nemovitostí dle odborníků dosáhly svého dna, mírně zlevnit mohou ještě byty v méně atraktivních lokalitách. I jejich cena ale již v příštím roce bude stagnovat nebo růst. Bublina zkrátka splaskla, a pokud přemýšlíte o pořízení vlastního bydlení, je nyní správný čas tak učinit. Kromě příznivých cen nemovitostí Vám do karet hraje i nízké úročení hypoték. Banky jsou opět ochotnější půjčovat a předhánějí se, která nabídne výhodnější produkt. Roční úroková sazba u hypoték se u většiny bank nyní pohybuje okolo 4,4%. Taková byla jejich cena naposledy v letech 2005 až 2007, kdy trh zaznamenal největší hypoteční boom. Pokud byste se chtěli o cenách hypoték dozvědět více, využijte kontaktů na těchto stránkách.

Za zvážení však stojí, zda se vyplatí investovat do bytů v panelových domech. Jejich předpokládaná životnost byla projektována na 30 let. Stavební úpravy sice životnost paneláků prodlouží, nicméně přinášejí zvýšené náklady na jejich údržbu. A nejen proto budou ceny těchto bytů ve střednědobém období klesat. Již dnes někde značí bydlení v panelácích synonymum chudoby a odloučení od společnosti. Očekává se proto, že hodnota panelových bytů bude činit 50 až 80% cen bytů v novostavbách.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení