Ušetřete statisíce na hypotéce

Ušetřete statisíce na hypotéce

Informace obsažené v tomto článku mají pouze informativní charakter a nesouvisí s žádnou reklamní nabídkou. Výpočty se mohou lišit podle konkrétního produktu.
Autor článku je redakce E-konzultant.

Naučte se správně komunikovat s finančními ústavy a vydělejte statisíce. Možná, že to zní neuvěřitelně, ale je to tak. Existuje mnoho způsobů, jak donutit finanční ústavy k lepším sazbám. V tomto článku se naučíte jeden z těchto způsobů použít. Mnoho lidí už jej úspěšně použilo v praxi...

Hodně peněz se dá ušetřit tím, že včas donutíte banku k tomu, aby Vám snížila úrokovou sazbu a tím i splátku. Pokud máte hypotéku nebo ji budete sjednávat, je velmi pravděpodobné, že tato rada Vám pomůže ušetřit hodně peněz.

Představte si, že se Vám podaří snížit úrokovou sazbu jenom o 0,5 %. U třímilionové hypotéky na 25 let to dělá dvěstěpadesát tisíc. Sami si můžete spočítat, kolik by to dělalo u Vaší hypotéky – na webu E-konzultant k tomu najdete elektronickou kalkulačku ...

První sjednání hypotéky bývá často spojeno s nějakou marketingovou akcí banky. Často tak získáte hypotéku za výhodnější sazbu, než která je v daný okamžik obvyklá na trhu. Jak už to ale v komerčním světě bývá, žádná sleva není zadarmo. Banky si obvykle toto zvýhodnění kompenzují tím, že při nejbližší fixaci nabídnou úrok o něco vyšší, než je v tu dobu na trhu obvyklý. Při ukončení fixačního období může banka měnit výši úroku a Vy jako klient můžete úvěr bez sankcí doplatit. Banky mívají sdělení nové sazby pečlivě načasováno tak, aby klient neměl mnoho času na případné přeúvěrování. A jenom dobře informovaný člověk (teď už jste to i Vy) má šanci na tom vydělat. Nečekejte na sdělení banky a řekněte si o lepší úrok. Moje zkušenosti říkají, že klienti tímto postupem získají úrok o 0,5 % nižší.

 

TIP pro Vás:

Napište bance dva měsíce před uplynutím fixační doby dopis, ve kterém požádáte o sdělení nové výše úroku. Nebojte se napsat, že výši úroku potřebujete znát proto, abyste posoudili ostatní nabídky na trhu. Tím bance říkáte asi toto: „Milá banko, jsem pečlivý klient, který nečeká na to, až mi oznámíš vyšší úroky a já s tím nebudu moci nic dělat. Řekni mi to včas, já si to porovnám s trhem a když to bude jinde zajímavější, tak ti uteču“.

Banky se dají přimět ke snížení sazby i při sjednávání hypotéky. Hodně peněz se dá na úvěrech a hypotékách ušetřit jinými způsoby, ale o tom si povíme někdy příště.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení